Vår & sommar

Njut av sommaren, bada i sjön

Tallbackens sandstrand och badplats har utrymme för både lek, bad, solande och kvällsaktiviteter. Vattnet är oftast varmt och badvänligt. Bryggor finns runt sjön för fiske eller relax med en bra bok och en kanna saft. I sjön finns huggvillig abborre vilket barnen uppskattar.

Stranden på Tallbacken

Stranden på Tallbacken har alltid varit en social mötesplats och vi kommer att rekommenderar alla att när man känner för det, basta och umgås på stranden vid solnedgång, vilket är en riktig höjdare, eller, om man vill vara i fred, varför inte ta en lugn skogspromenad som sedan avslutas med ett dopp i sjön. Vi kallar platsen ibland för Talliz under sommaren, då det ofta är vindstilla här och det blir lite av en värmegryta runt sjön.

Dags för 5, 10, 40, eller 60-års kalas?

Tallbacken har en egen samlingslokal, scen och publokal.
För boende på Fritidsbyn är det därför enkelt att anordna födelsekalas och andra trevligheter under sommarperioden. Tallbacken event kan även ordna extra spets till kalaset.

Höst

Vandra i skogen

Markerna runt Tallbacken består (naturligtvis) av tallskogar och öppna ytor. Det finns många stigar och skogsvägar att vandra eller jogga på.

Det finns goda möjligheter till att se vilt, samt att hitta bär, svamp och allt annat naturen har att bjuda på.

Vinter

Åka pulka, snöskoter, fiska

På vintern kan du här åka längdskidor, leka med barnen i pulkbacken, pimpla på isen eller kanske ta en tur med skotern efter de fina skoterleder som finns här.

Bastun finns redo att värmas upp och ett lugn som sällan finns numera lägger sig över byn på kvällen.

På vintern kallar vi platsen Näravan, vilket refererar till avståndet för liknande upplevelser i Hemavan

Rulla till toppen